Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Pécs / Blog / Turisztika / Középkori kalandok Bikalon

Középkori kalandok Bikalon

Középkori kalandok Bikalon képek

  • Bikal Reneszánsz Élménybirtok - Középkori kalandok Bikalon
  • Bikal Reneszánsz Élménybirtok - Középkori kalandok Bikalon
  • Bikal Reneszánsz Élménybirtok - Középkori kalandok Bikalon

Középkori kalandok Bikalon információk

Középkor testközelből

- megújult programokkal, családi rockoperával várja az iskolásokat és a családokat a bikali Reneszánsz Élménybirtok -
 
A hosszú vakáció után nem könnyű a gyerkőcöket rávenni a tanulásra, visszazökkenésre. Első osztályú kedvcsináló lehet egy bikali családi- vagy osztálykirándulás, ahol minden generáció garantáltan remekül szórakozik és mellette rengeteg ismerettel gazdagodnak, testközelből ismerhetik meg a középkort.
A bikali Élménybirtok Magyarország egyedülálló interaktív kalandparkja – aki belép a hatalmas fakapun, úgy érezheti magát, mintha egy hollywoodi szuperprodukció forgatásába csöppent volna. A kis középkori lakóházak, műhelyek, vendéglők épületei, a reneszánsz palota és a hatalmas, fából épített lelátó, a középkori jelmezekben tevékenykedő kézműves mesterek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott solymászok mind-mind tökéletesen korhűek. Az egész napos programot küzdelmekkel teli, izgalmas lovas előadás, valamint ragadozó madár bemutató színesíti.
 
Fergeteges zenei és vizuális élmény
 
Életszóló élményt ígér az egész családnak a „Mátyás, az igazságos” című családi rockmusical, melynek ősbemutatóját júliusban tartották Bikalon, elsöprő sikerrel. A 2X50 perces lovas előadás látványelemei lenyűgözőek, szereplői magas színvonalú játékkal, énekkel, meglepő effektekkel, fordulatokkal szórakoztatják a közönséget. Már csak az ifjú Kinizsit játszó 12 éves fiú miatt is érdemes megnézni a darabot, aki varázslatos hangjával azonnal belopja magát a nézők szívébe.
Pintér Tibor és társulata minden ízében megidézi legendás királyunk szellemiségét. A végén természetesen a rossz megkapja büntetését, a jó elnyeri méltó jutalmát. Nem is lehetne másként, hiszen Mátyás, igazságos!
A darabot Pintér Tibor és Szűts István zeneszerző Mátyás királlyá koronázásának 555 évfordulójára írta. A parádés szereplőgárda: Pintér Tibor, Buch Tibor, Makrai Pál, Papadimitriu Athina, Kaszás Géza, Dóczi Péter, Várfi Sándor, Bencze Sándor, Mohácsi Márk, Balogh Máté, Szabó Dorottya, Békefi Viktória, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház tánckara és musical stúdiójának növendékei, valamint a Puchner Birtok-Bikal lovasai és színészei.
Előadások: 2013 augusztus 3., 10. és 17-én
Részletek >>>
 
Középkori újdonságok
 
Már eddig is számtalan látnivaló, kipróbálnivaló akadt a 7,5 hektáros tematikus parkban, ám az elmúlt évek tapasztalatai alapján most megújul az Élménybirtok teljes kínálata: a középkori időutazás, a múltat idéző épületek és birtoklakók új arcukat mutatják meg a vendégseregnek.
Gyerekek és felnőttek ősztől még több középkori ismeretet és titkok sajátíthatnak itt el. A bővített program kínálat keretében bemutatásra kerülnek a kor harcművészeti szokásai és eszközei, a különböző kézműves foglalkozások. Rendeznek gasztronómiai és állatos programokat, színházi előadásokat, korhű történelem órákat és ügyességi vetélkedőket. A fiúk és a lányok akár külön-külön programokon is részt vehetnek, így mindenki azzal foglalkozhat, ami hozzá a legközelebb áll.
 
Megtudhatjuk, hogy vajon milyen harcászati alakzatokat alkalmaztak őseink, hogyan alakultak ki a lovagrendek, voltak-e egyáltalán reneszánszkori felfedezések. Kiderül, hogy milyen étkezési szokások jellemezték őseinket, vannak-e fennmaradt receptek, esetleg használunk-e ma is középkori praktikákat a főzés során. Testközelből tapasztalhatjuk meg, mivel foglalkozik a numizmatika és a heraldika. Rácsodálkozhatunk a középkori orvoslás módszereire. Sok kérdésre találunk választ, új és érdekes témákkal ismerkedhetünk meg.  A tapasztalat útján elsajátított ismeretek, a játékos tanulás során szerzett információk hosszú távon is megmaradnak, nem felejtődnek el egykönnyen! Ha valamikor, most igazán érdemes újra ellátogatni a középkori világot élethűen elénk táró tematikus parkba.
Bővebb információ>>>
 
Az információkért köszönet a Momentum Mundi csapatának!


Fizetett hirdetés

Kapcsolódó

Szent István Napok Pécsváradon
Szent István napok Pécsváradon

Idén a pécsváradi várban július 19-én indult a Szent István Napok rendezvénysorozat a X...........

Még több Blog Pécsen

Pécs, a kultúra városa

A festői szépségű Mecsek lábánál, Baranya megyénk székhelye, hazánk ötödik legnagyobb városa Pé...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Turisztika,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Szep 29

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Okt 14

Tuning és Retro Fesztivál
2022-ben útjára indult Magyarországon egy újfajta rendezvény, a fiatal autóőrülteknek
Budapest

Szep 29

Püspökladányi Győgyfürdő
Gyógyulás, felfrissülés, kikapcsolódás és szórakozás élménye várja a Püspökladán......
Hajdúszoboszló

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Pécs

    

Partnereink
Facebook