Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Pécs / Blog / Turisztika / Középkori kalandok Bikalon

Középkori kalandok Bikalon

Középkori kalandok Bikalon képek

  • Bikal Reneszánsz Élménybirtok - Középkori kalandok Bikalon
  • Bikal Reneszánsz Élménybirtok - Középkori kalandok Bikalon
  • Bikal Reneszánsz Élménybirtok - Középkori kalandok Bikalon

Középkori kalandok Bikalon információk

Középkor testközelből

- megújult programokkal, családi rockoperával várja az iskolásokat és a családokat a bikali Reneszánsz Élménybirtok -
 
A hosszú vakáció után nem könnyű a gyerkőcöket rávenni a tanulásra, visszazökkenésre. Első osztályú kedvcsináló lehet egy bikali családi- vagy osztálykirándulás, ahol minden generáció garantáltan remekül szórakozik és mellette rengeteg ismerettel gazdagodnak, testközelből ismerhetik meg a középkort.
A bikali Élménybirtok Magyarország egyedülálló interaktív kalandparkja – aki belép a hatalmas fakapun, úgy érezheti magát, mintha egy hollywoodi szuperprodukció forgatásába csöppent volna. A kis középkori lakóházak, műhelyek, vendéglők épületei, a reneszánsz palota és a hatalmas, fából épített lelátó, a középkori jelmezekben tevékenykedő kézműves mesterek, harcedzett lovasok és íjászok, gyakorlott solymászok mind-mind tökéletesen korhűek. Az egész napos programot küzdelmekkel teli, izgalmas lovas előadás, valamint ragadozó madár bemutató színesíti.
 
Fergeteges zenei és vizuális élmény
 
Életszóló élményt ígér az egész családnak a „Mátyás, az igazságos” című családi rockmusical, melynek ősbemutatóját júliusban tartották Bikalon, elsöprő sikerrel. A 2X50 perces lovas előadás látványelemei lenyűgözőek, szereplői magas színvonalú játékkal, énekkel, meglepő effektekkel, fordulatokkal szórakoztatják a közönséget. Már csak az ifjú Kinizsit játszó 12 éves fiú miatt is érdemes megnézni a darabot, aki varázslatos hangjával azonnal belopja magát a nézők szívébe.
Pintér Tibor és társulata minden ízében megidézi legendás királyunk szellemiségét. A végén természetesen a rossz megkapja büntetését, a jó elnyeri méltó jutalmát. Nem is lehetne másként, hiszen Mátyás, igazságos!
A darabot Pintér Tibor és Szűts István zeneszerző Mátyás királlyá koronázásának 555 évfordulójára írta. A parádés szereplőgárda: Pintér Tibor, Buch Tibor, Makrai Pál, Papadimitriu Athina, Kaszás Géza, Dóczi Péter, Várfi Sándor, Bencze Sándor, Mohácsi Márk, Balogh Máté, Szabó Dorottya, Békefi Viktória, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház tánckara és musical stúdiójának növendékei, valamint a Puchner Birtok-Bikal lovasai és színészei.
Előadások: 2013 augusztus 3., 10. és 17-én
Részletek >>>
 
Középkori újdonságok
 
Már eddig is számtalan látnivaló, kipróbálnivaló akadt a 7,5 hektáros tematikus parkban, ám az elmúlt évek tapasztalatai alapján most megújul az Élménybirtok teljes kínálata: a középkori időutazás, a múltat idéző épületek és birtoklakók új arcukat mutatják meg a vendégseregnek.
Gyerekek és felnőttek ősztől még több középkori ismeretet és titkok sajátíthatnak itt el. A bővített program kínálat keretében bemutatásra kerülnek a kor harcművészeti szokásai és eszközei, a különböző kézműves foglalkozások. Rendeznek gasztronómiai és állatos programokat, színházi előadásokat, korhű történelem órákat és ügyességi vetélkedőket. A fiúk és a lányok akár külön-külön programokon is részt vehetnek, így mindenki azzal foglalkozhat, ami hozzá a legközelebb áll.
 
Megtudhatjuk, hogy vajon milyen harcászati alakzatokat alkalmaztak őseink, hogyan alakultak ki a lovagrendek, voltak-e egyáltalán reneszánszkori felfedezések. Kiderül, hogy milyen étkezési szokások jellemezték őseinket, vannak-e fennmaradt receptek, esetleg használunk-e ma is középkori praktikákat a főzés során. Testközelből tapasztalhatjuk meg, mivel foglalkozik a numizmatika és a heraldika. Rácsodálkozhatunk a középkori orvoslás módszereire. Sok kérdésre találunk választ, új és érdekes témákkal ismerkedhetünk meg.  A tapasztalat útján elsajátított ismeretek, a játékos tanulás során szerzett információk hosszú távon is megmaradnak, nem felejtődnek el egykönnyen! Ha valamikor, most igazán érdemes újra ellátogatni a középkori világot élethűen elénk táró tematikus parkba.
Bővebb információ>>>
 
Az információkért köszönet a Momentum Mundi csapatának!


Fizetett hirdetés

Kapcsolódó

Szent István Napok Pécsváradon
Szent István napok Pécsváradon

Idén a pécsváradi várban július 19-én indult a Szent István Napok rendezvénysorozat a X...........

Még több Blog Pécsen

Pécs, a kultúra városa

A festői szépségű Mecsek lábánál, Baranya megyénk székhelye, hazánk ötödik legnagyobb városa Pé...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Turisztika,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Okt 14

CLASSIC BEAT CLUB
Szeretettel várjuk a Táncosokat és azokat is, akik csak élőzenét szeretnének hallgatni.
Budapest

Okt 05

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Okt 05

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Pécs

    

Partnereink
Facebook