Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Pécs / Programok / Kultúra / Határtalan Város – Határtalan Színház

Határtalan Város – Határtalan Színház 2010

-

Határtalan Város – Határtalan Színház információk

Pécsett létezik egy amatőr, állandó társulat nélküli színház, amely a határon túli magyar színházaknak is biztosít folyamatos színjátszási lehetőséget, ez a Pécsi Harmadik Színház.

A Pécsi Harmadik Színház 2008-ban indította el a Pécs 2010 EKF programjaként a „Határtalan város – Határtalan színház” című előadássort, melynek a célja, hogy a határainkon túl működő magyar nyelvű színtársulatoknak kínáljon állandó bemutatkozási lehetőséget.

Határon túli magyar színitársulatok Pécsett

Magyarország határain túl nagyszámban léteznek olyan magyar nyelvű társulatok, melyek kimagasló produkciókat hoznak létre, kivételes tehetségű művészekkel. Azonban a külhoni körülményeik nem teszik lehetővé, hogy szélesebb körben megismertessék magukat, vagy egyáltalán, hogy biztos lábakon létezni tudjanak. A Pécsi Harmadik Színház ebben segítő kezet nyújt, és egyben a hazai közönségnek is színvonalas előadásokat szervez le.

A Pécs 2010 EKF program keretében megrendezésre kerülő „Határtalan város – Határtalan színház” című színházi programsorozat első meghívott színháza 2010. januárjában a Kassai Thália Színház volt Szlovákiából. Majd a szerb Déli Kulturális Övezet társulatai és színdarabjai kerülnek színpadra, a színházak között a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a nisi Szerb Népszínház lesznek jelen. Az őszi lombhullajtás is színes színházi felhozatallal áll elő, ekkor az erdélyi, román és magyar nyelvű társulatok, előadásait ismerheti meg a pécsi közönség. A színpadon a Kolozsvári Állami Magyar Színház, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a bukaresti Komédia Színház és az aradi Ioan Slavici Színház színvonalas előadásait láthatjuk.

A Pécsi Harmadik Színház programjai egész éveben látogathatók.

További információk: Pécsi Harmadik Színház
7633 Pécs, Hajnóczy utca 41.

 Fizetett hirdetés

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Programok

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Ápr 18

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Ápr 18

Számtalan szabadidős lehetőség, családi-és gyermekprogramok, finom ételek, zamatos boro......
Festői környezetben várunk mindenkit - számtalan szabadidős lehetőséggel! Nálunk jól
Balaton

Fizetett hirdetés

MegosztomProgram, esemény kereső Pécs

Partnereink
Facebook