Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Pécsi kika majális 2019

Kika áruház Pécs, -

Pécsi kika majális képek

  •  - Pécsi kika majális
  •  - Pécsi kika majális
  •  - Pécsi kika majális
  •  - Pécsi kika majális

Pécsi kika majális információk

Kapcsolódjon ki az egész család!
Helyszín: KIKA PÉCS – 7634 Pécs, Makay István út 7.

Az első májusi hétvégén a pécsi kika vásárlókat szórakoztató programokkal várjuk!Kézműves vásári kavalkád az áruházban: pécsi és környező falvak kézművesei árusítják termékeiket: mézet, gyümölcssajtokat, tökmagolajat, kecskeszappant, bőrdíszműves termékeket, üveg és népi ékszereket, fajátékokat.


A pécsi kika áruházban és a parkolóban szuper programok várják a gyerekeket és kíváncsi felnőtteket május 4-én és 5-én.
 
A kicsiket játékpark várja a parkolóban, lesz meseóra, és csoki kóstoló is. A nagyobb gyerekeket és felnőtteket grillbemutatóval – és kóstolóval, csokoládé kóstolóval és csoki-ismerkedő workshoppal valamint borkóstolóval várjuk. Mindkét napon helyi tánccsoportok fellépése tarkítja a programokat.

Korosztályi ajánlás: 3–99Szombaton 10 órától 14 óráig a Rádió 1 Pécs az áruházból jelentkezik.
 
Meghívunk egy grill bemutatóval egybekötött grill kóstolóra a pécsi kika áruház parkolójában 2019. május 4-én, szombaton 11 órától 15 óráig. Az idelátogatók megismerkedhetnek a Landmann gyártmányú gáz és faszenes grillekkel, elleshetik a grillezés fortélyait és megkósolhatják a frissen sütött ételeket.
 
A csokoládé szerelmeseinek tart csoki kóstoló workshopot a pécsi Yokka desszertműhely (www.yokka.hu)  - a gyerekek megismerkedhetnek a kakaóbab feldolgozásának menetével, a kakaóból készült termékekkel és kóstolhatnak 6 különböző csokoládéból. A csoki kóstoló szombaton és vasárnap is várja a pécsi kika emeletén az édesszájúakat.
 
A felnőtteket Belward borkóstolóval várjuk az emeleten: A Belward Pincészet szőlőit a Pécsi Borvidéken, Hásságyon műveli, ahol már 1058 óta termelnek szőlőt. A terület a Dunántúl dombos-hegyes éghajlati körzetébe tartozik melynek klímája és időjárása szélsőségektől mentes szubmediterrán jellegű. Szőlőtalajára a löszös, kötött erdőtalaj (barnaföld), és vörösagyag tartalom jellemző. Az évi napfénytartam 2060-2080 óra, mindez kiválóan kedvez a minőségi Belward borok készítéséhez. www.belward.hu
 
Alíz meseórája szombaton 16 órakor lesz: „Könyvből kélt Napocska“  címmel: mesejáték dalokkal: a játékmester egy képzeletbeli kirándulásra hívja a közönségét: vidám, de próbákkal teli útra visznek magukkal egy minden jóval megrakott, képzeletbeli tarisznyát és egy varázskönyvet. Időközben virágot ültetnek, vagy szüretelnek (évszaktól függően), árkot ugranak, farkast itatnak, és varázsigéket énekelnek. Mindezt a magyar népi hagyomány nyújtotta kincsek segítségével. A gyerekek okosodnak: mondókát tanulnak, népi hangszerekkel ismerkednek (koboz, citera, furulya, körtemuzsika, dob), énekelnek, táncolnak. A jól megérdemelt, kicsiny ajándék sem marad el a végén!
 
Vasárnap 10 órakor Dúdoldával kezdünk: A titokzatos Dúdolda-zsákokból fokozatosan kerülnek elő újabb és újabb eszközök, hangszerek, melyeket közösen kipróbálunk, majd visszateszünk a helyére. A szülőket, nagyszülőket is bevonjuk a közös tevékenységbe. Ritmusjátékozunk, körjátékozunk, menetelünk, labdázunk, ugrálunk, ölbeli játékozunk, számolunk, tornyot építünk, miközben felcsendülnek a kedvenc dalok és versek. Nem csak ismert gyermek- és népdalok, hanem saját megzenésítések is és egy-egy klasszikus darab is megszólal a gitáron. www.dudolda.hu
 
 
Vasárnap 11.30-tól 13.30-ig sakk szimultán játék Jeszenszky József mesterjelölt sakkozóval! 
Szimultán: egy időben, egyszerre több sakktáblán történő játék.
József már több világbajnokságon és világeseményen csillogtatta meg tudását, emellett már több mint 2500 szimultán játszmát játszott, köztük többet vakon is!  Szimultánban a csúcsa Pécsett, a Paulus Café dísztermében volt, ahol 51 táblán játszott egyszerre a résztvevőkkel. Jelenleg kedves párjával és 2 éves kisfiával él, Pécsett. 
A KIKA Családi Napon, a gyerekektől egészen a felnőttekig, bárki beülhet ellene játszani! Gyertek el és győzzék le Őt élőben 13:30-tól!  "
A nyertes játékos a Kika áruház jóvoltából egy ajándékcsomagot kap!
Szombaton és vasárnap is helyi táncosok lépnek fel a kikában: Pécsi Sport Nonprofit ZRT/ Aerobic bemutató/, Aranyszalag Egyesület /Ritmikus gimnasztika/, Kozármisleny, /Látványtánc/, Pécsi Vasutas Művelődési Ház/Szenior Örömtánc/ és az ANK/ Tánc iskola és Józsa Gergely néptánccsoportja lép fel.  
 
Mitsubishi autó kiállítás a parkolóban, anyák napi fotósarokkal várunk mindenkit, aki anyukájával készítene egy szuper szelfit.Fizetett hirdetés

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Gyerekprogram,

Programok

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Nov 23

Első Ünnepi Könyvvásár
Könyvet adnál karácsonyra? Az Első Ünnepi Könyvvásáron megveheted a szezon legsikereseb......
Budapest

Dec 01

Advent a Várkert Bazárban
2019-ben ötödik alkalommal a Várkert Bazár Advent programsorozattal várja az érdeklődő ......
Budapest

Dec 10

RAF Kortárs Karácsonyi Vásár 2019
Az elmúlt egy év során három nagysikerű vásárt hozott létre a Resident Art művészeti ......
Budapest

Fizetett hirdetés

Térkép

Szállás a közelben

1 Hotel Central Pécs

Szállodánk Európa 2010-es Kulturális Fővárosának, a mediterrán hangulatú Pécsnek a k

2 Liszt Hostel Pécs

Liszt Hostel – Tiszta kényelem A Liszt Hostel Pécs történelmi belvárosától 3 percre...

3 Bazsi Apartman Pécs

Ha ideiglenesen tartózkodik Pécsen akkor nagyon jó választás. Teljesen felszerelt a konyha...

Étel & Ital a közelben

Látnivalók a közelben

1 Pécsi Tudományegyetem

Pécs városát nyugodtan hívhatjuk a fiatalság városának is, hiszen minden ősszel a Pécs...

2 PTE Egyetemi Könyvtár - Klimo Gyűjtemény
PTE

A Pécsi Egyetemi Könyvtár látogatása során betekintést nyerhetünk az egykori Püspöki ...

3 Misina tető és a TV-torony
kép forrása: www.sxc.hu

Hazánk egyik igen kedvelt kirándulóhelye a mecseki Misina tető. A 191 méter magas TV toron...

MegosztomProgram, esemény kereső Pécs

Partnereink
Facebook