Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Pécsi kika majális 2019

Kika áruház Pécs, -

Pécsi kika majális képek

  •  - Pécsi kika majális
  •  - Pécsi kika majális
  •  - Pécsi kika majális
  •  - Pécsi kika majális

Pécsi kika majális információk

Kapcsolódjon ki az egész család!
Helyszín: KIKA PÉCS – 7634 Pécs, Makay István út 7.

Az első májusi hétvégén a pécsi kika vásárlókat szórakoztató programokkal várjuk!Kézműves vásári kavalkád az áruházban: pécsi és környező falvak kézművesei árusítják termékeiket: mézet, gyümölcssajtokat, tökmagolajat, kecskeszappant, bőrdíszműves termékeket, üveg és népi ékszereket, fajátékokat.


A pécsi kika áruházban és a parkolóban szuper programok várják a gyerekeket és kíváncsi felnőtteket május 4-én és 5-én.
 
A kicsiket játékpark várja a parkolóban, lesz meseóra, és csoki kóstoló is. A nagyobb gyerekeket és felnőtteket grillbemutatóval – és kóstolóval, csokoládé kóstolóval és csoki-ismerkedő workshoppal valamint borkóstolóval várjuk. Mindkét napon helyi tánccsoportok fellépése tarkítja a programokat.

Korosztályi ajánlás: 3–99Szombaton 10 órától 14 óráig a Rádió 1 Pécs az áruházból jelentkezik.
 
Meghívunk egy grill bemutatóval egybekötött grill kóstolóra a pécsi kika áruház parkolójában 2019. május 4-én, szombaton 11 órától 15 óráig. Az idelátogatók megismerkedhetnek a Landmann gyártmányú gáz és faszenes grillekkel, elleshetik a grillezés fortélyait és megkósolhatják a frissen sütött ételeket.
 
A csokoládé szerelmeseinek tart csoki kóstoló workshopot a pécsi Yokka desszertműhely (www.yokka.hu)  - a gyerekek megismerkedhetnek a kakaóbab feldolgozásának menetével, a kakaóból készült termékekkel és kóstolhatnak 6 különböző csokoládéból. A csoki kóstoló szombaton és vasárnap is várja a pécsi kika emeletén az édesszájúakat.
 
A felnőtteket Belward borkóstolóval várjuk az emeleten: A Belward Pincészet szőlőit a Pécsi Borvidéken, Hásságyon műveli, ahol már 1058 óta termelnek szőlőt. A terület a Dunántúl dombos-hegyes éghajlati körzetébe tartozik melynek klímája és időjárása szélsőségektől mentes szubmediterrán jellegű. Szőlőtalajára a löszös, kötött erdőtalaj (barnaföld), és vörösagyag tartalom jellemző. Az évi napfénytartam 2060-2080 óra, mindez kiválóan kedvez a minőségi Belward borok készítéséhez. www.belward.hu
 
Alíz meseórája szombaton 16 órakor lesz: „Könyvből kélt Napocska“  címmel: mesejáték dalokkal: a játékmester egy képzeletbeli kirándulásra hívja a közönségét: vidám, de próbákkal teli útra visznek magukkal egy minden jóval megrakott, képzeletbeli tarisznyát és egy varázskönyvet. Időközben virágot ültetnek, vagy szüretelnek (évszaktól függően), árkot ugranak, farkast itatnak, és varázsigéket énekelnek. Mindezt a magyar népi hagyomány nyújtotta kincsek segítségével. A gyerekek okosodnak: mondókát tanulnak, népi hangszerekkel ismerkednek (koboz, citera, furulya, körtemuzsika, dob), énekelnek, táncolnak. A jól megérdemelt, kicsiny ajándék sem marad el a végén!
 
Vasárnap 10 órakor Dúdoldával kezdünk: A titokzatos Dúdolda-zsákokból fokozatosan kerülnek elő újabb és újabb eszközök, hangszerek, melyeket közösen kipróbálunk, majd visszateszünk a helyére. A szülőket, nagyszülőket is bevonjuk a közös tevékenységbe. Ritmusjátékozunk, körjátékozunk, menetelünk, labdázunk, ugrálunk, ölbeli játékozunk, számolunk, tornyot építünk, miközben felcsendülnek a kedvenc dalok és versek. Nem csak ismert gyermek- és népdalok, hanem saját megzenésítések is és egy-egy klasszikus darab is megszólal a gitáron. www.dudolda.hu
 
 
Vasárnap 11.30-tól 13.30-ig sakk szimultán játék Jeszenszky József mesterjelölt sakkozóval! 
Szimultán: egy időben, egyszerre több sakktáblán történő játék.
József már több világbajnokságon és világeseményen csillogtatta meg tudását, emellett már több mint 2500 szimultán játszmát játszott, köztük többet vakon is!  Szimultánban a csúcsa Pécsett, a Paulus Café dísztermében volt, ahol 51 táblán játszott egyszerre a résztvevőkkel. Jelenleg kedves párjával és 2 éves kisfiával él, Pécsett. 
A KIKA Családi Napon, a gyerekektől egészen a felnőttekig, bárki beülhet ellene játszani! Gyertek el és győzzék le Őt élőben 13:30-tól!  "
A nyertes játékos a Kika áruház jóvoltából egy ajándékcsomagot kap!
Szombaton és vasárnap is helyi táncosok lépnek fel a kikában: Pécsi Sport Nonprofit ZRT/ Aerobic bemutató/, Aranyszalag Egyesület /Ritmikus gimnasztika/, Kozármisleny, /Látványtánc/, Pécsi Vasutas Művelődési Ház/Szenior Örömtánc/ és az ANK/ Tánc iskola és Józsa Gergely néptánccsoportja lép fel.  
 
Mitsubishi autó kiállítás a parkolóban, anyák napi fotósarokkal várunk mindenkit, aki anyukájával készítene egy szuper szelfit.Fizetett hirdetés

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Gyerekprogram,

Programok

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Feb 22

Mohácsi Busójáró Retro Fesztivál
A Mohácsi Busójárás idején 2020.02.22-én egy fantasztikus buli a Mohácsi Busójáró Retró Fesztiv...
Pécs

Feb 21

Debreceni Mangalica Fesztivál
Debrecenben 2020. február 21. és 23. között 11. alkalommal nyit meg a Mangalica Fesztivált........
Debrecen

Feb 20

Mohácsi Busójárás
A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót köv...
Pécs

Fizetett hirdetés

Térkép

Szállás a közelben

1 Hotel Central Pécs

Szállodánk Európa 2010-es Kulturális Fővárosának, a mediterrán hangulatú Pécsnek a k

2 Liszt Hostel Pécs

Liszt Hostel – Tiszta kényelem A Liszt Hostel Pécs történelmi belvárosától 3 percre...

3 Bazsi Apartman Pécs

Ha ideiglenesen tartózkodik Pécsen akkor nagyon jó választás. Teljesen felszerelt a konyha...

Étel & Ital a közelben

Látnivalók a közelben

1 Pécsi Tudományegyetem

Pécs városát nyugodtan hívhatjuk a fiatalság városának is, hiszen minden ősszel a Pécs...

2 PTE Egyetemi Könyvtár - Klimo Gyűjtemény
PTE

A Pécsi Egyetemi Könyvtár látogatása során betekintést nyerhetünk az egykori Püspöki ...

3 Misina tető és a TV-torony
kép forrása: www.sxc.hu

Hazánk egyik igen kedvelt kirándulóhelye a mecseki Misina tető. A 191 méter magas TV toron...

MegosztomProgram, esemény kereső Pécs

Partnereink
Facebook